Klimattankar och annat, vecka 3 - inlägg 2

Hej!

Idag kanske det inte blir ett jättedjupt inlägg, för jag är trött. Dels så har jag börjat på en ny bok, som jag inte kan släppa ur tanken och sen sover jag bara 5 timmar, det hjälper inte till heller. Sak samma, det blir ok!

Jag var på en ny parsamtalskurs igår, det var intressant. Det var ett nytt gäng, det var några från den gamla kursen, men även nya – det är kul med ett nytt gäng. Det är även en ny ledare. Det är alltid bra att få en annan ledares synvinkel på saker. Det blir full fart, för jag ska gå två kurser, det kanske jag skrev sist. Det är lite olika teman på dem, det är bra, men de är relativt billiga också plus att man kan få reducerat pris om man har begränsad ekonomi. Det var spännande igår, jag var lite nervös, men det gick bra! Alla som känner mig väl vet att jag varken gillar att gå till helt nya ställen heller helt nya sammanhang, men jag gjorde det ändå, det tycker jag är starkt! Så jag behövde två korvar som bensin innan, för att kunna hålla fokus, men det var goda korvar så det gjorde inget! Jag tror att kurserna 10 – 12 gånger, båda två, så det är stora kurser. De är under hela våren, så det började igår och är slut någon gång i juni. Det är lite intensiv, men jag vill ju bli en bra parsamtalare, det är jag säkert redan, men jag vill bli ännu bättre!

Det var lite tema klimatkris på ena kursen och det känns viktigt för mig just nu, jag trodde aldrig det, för jag har inte varit så bra på att tänka miljö tidigare, men jag såg vårblommor som var helt utslagna i början på januari och då förstår man ju att det är för varmt! Det är ju inte bra alls och man måste göra någonting! Så jag har börjat sopsortera, så jag tror att jag ska åka och panta imorgon. Nu har jag en påse för plast, en för hård kartong, en för konserver och en för glas. Så balkongen blir full! Men det är det värt!

Jag funderar på vad jag mer kan göra, än att sopsortera, men det kommer jag väl på. Jag har inte kommit på något ännu, men jag funderar. Det är viktigt i alla fall, för som sagt, vårblommor är jättefina, men jag vill inte se dem i januari.

Jag funkar så, jag måste se saker konkret för att kunna förstå. Jag är inte trög på något vis, men det är lättare om det är konkret. Jag ska se om det finns någon kurs, mer praktiskt kring miljöarbetet på ABF eller Folkuniversitetet, i så fall vill jag ju gå den. Visserligen så ingick det ju i parsamtalskursen, men det är mer känslor kring klimatkrisen och inte så mycket praktiskt.

En assistent till mig gav ett tips om att jag kunde handla kläder på second hand istället för nyproducerade, men det var jag inte ännu öppen för! Jag reagerade att jag inte vill släppa min Dressman-butik och dessutom kanske de inte har de storlekar som jag behöver på second hand heller. Så ändrad tanke om kläder får vänta!

Däremot är jag ganska öppen för att äta mer grönt och därigenom förhoppningsvis klimatsmart. Jag kan alldeles för lite för att bli hel vegetarian, men mycket blandad kost med mindre kött än förut. Det är egentligen bara grillköttet på sommaren som jag inte vill släppa. Så jag tänker någon typ av flexitarian-stuk, typ, halva året eller något. Juni, juli och augusti blir det kött! För grillnjutningen vill man ju inte missa, men i och för sig går det att grilla vegetariskt också. Sen ska jag bara vänja min kära familj med att jag äter mycket mindre kött, men det är ett enklare problem. Men jag behöver några månader på mig att tänka på det här. Min vision är att en gång i veckan äta helt vegetarisk eller veganskt. Jag föredrar ibland veganska när jag är ute och äter, för då är det automatiskt mjölkfritt och det innebär att det inte är något problem med laktosintoleransen. Ja, vi får se, jag har börjat tänka i alla fall. Och jag förstår att vi måste göra något. Jag kan inte påverka det har själv, så det ändras, men om alla tänker lite grand, så ska det nog gå.

Jag har en intressant bok om klimatet, som inte är alltför tjock. Jag ska läsa den och se om det står något matnyttigt där, som man kan lära sig av. Det gör det säkert. Det är bara det att det inte är talbok, så någon får offra sig och läsa den för mig. Men jag hittar någon som är intresserad av klimat, om inte annat så är det assistenternas jobb och de får betalt för att läsa. Så om det inte är intressant, så är det en arbetsuppgift i alla fall.

Min kompis kommer hit ikväll, vi ska titta på film och käka chips! Förhoppningsvis mat också, om vi inte har ätit för mycket godis! Vi brukar hänga en gång i månaden, men nu blir det en extra gång, det är kul! Plus att det blir en annan aktivitet än annars. Vi ska även gå på bio en annan gång, då ska vi se ”Frost 2”. Vi ska se 1:an idag, för min kompis har inte sett den. Jag har sett den rätt många gånger, men jag älskar Disney så det gör inget! Det är alltid kul att ha vänner här på besök, oavsett vad man gör. Om man inte bråkar då, men det gör vi aldrig!

Jag har läst färdigt den som jag skrev om sist ”Såna som du ska inte vara här” av Marika Carlsson. Jag har inte så mycket mer att tillägga om den, än det jag skrev sist. Förutom att det var tufft av henne att skriva den och den sluta trots allt ganska bra. Sen får ni väl läsa resten själva och vad bra betyder – det får ni se! Den slutar bra i min värld i alla fall, sen kan det väl bero på vilken horisont man har.

Nu läser jag en bok om tsunamikatastrofen i Thailand, men jag ska inte skriva något mer om den idag, för det går inte när jag är så trött. Jag tänker att jag ska vara försiktig att skriva om den överlag, för det är många som har kopplingar till tsunamikatastrofen och jag vill inte såra någon, plus att det är ett jobbigt ämne att skriva om. Däremot får man gärna höra av sig om man vill delge något eller prata om något, men då föredrar jag om ni mailar istället för att skriva en öppen kommentar. Jag själv är inte drabbad direkt, men jag blev väldigt rädd och det blev väldigt fel, mer än så vill jag inte skriva. Jag var ung och känslig när det hände, så det var lätt att det blev fel. Hör av er, så kan vi prata om det, om någon vill.

Om det är någon som vill ha sällskap på Pride, antingen i Stockholm eller West Pride, så kan ni också höra av er, så kan vi också planera det. Ni behöver inte höra av nu alltså, för jag är väldigt tidigt ute, men det är bara för mitt liv ser ut så, med rullstol, assistenter, ekonomi…

Morfar åker till Thailand snart, på söndag tror jag det är. Det är nog därför jag inte har sovit i natt, det blir alltid så och varje gång undrar jag varför. Jag glömmer bort varje gång hur det är, trots att jag har hållit på i ca 15 år. Jag har inte bara resfeber när jag själv ska åka någonstans, utan även när han ska åka någonstans. Alternativt kan man tänka att jag känner av hans resfeber via min meditiala förmåga. Det är fint i så fall, för det tyder på att vi är tajta, vilket jag i och för sig vet, men det blir alltid bekräftat då.

Nu orkar jag inte skriva så mycket mer. Nu är det faktiskt så att jag är ofrivilligt eller frivilligt ledig från bloggen, det är inte för att jag inte vill det, men jag har så mycket annat att göra, så vi får inte ihop det. Det är hälsovecka på Dalheimers, parsamtal, parsamtalskurser och massa annat roligt, som innebär att jag inte kommer in förrän den 31 januari. På Facebook finns jag ju, delvis i alla fall. Så jag är inte borta från era liv och jag hoppas att ni står ut med att vänta på mig. Sen kan det hända att jag får någon justering i mitt upptagna liv och då kommer jag som gubben i lådan, men jag vågar inte lova det. Det blir desto mer nästa gång då. Den som väntar på något gott väntar aldrig för länge… Jag hoppas när jag kommer in, att det är lite ljusare på kvällen då och inte så mörkt. Om det fortfarande är lika mörkt då, får jag nog köra dubbla doser D-vitamin så jag är ok, trots mörkret. Jag brukar inte känna av det, men i år har jag gjort det. Sommaren kommer tillbaka – det är viktigt att inte glömma det. Och ljuset kommer innan sommaren!

Gör nu något kul – det hjälper mot allt. Var snälla mot varandra och käka mycket D-vitamin, om ni behöver det.

Vi ses om ett par veckor.

Hör av er om det är något på mailen (det var länge sen jag skrev den här): [email protected]

Kommentera gärna, antingen här eller på Facebook. Det är ganska högt i tak här och även på Facebook, men vill ändå uppmana till respekt. Alla mina gamla läsare vet det här, men jag tänkte för er som är nya.

Ta hand om er igen!

Många varma kramar

Thomas W

Allmänt | | Kommentera |
Upp