Vecka 39

Hej!

Det blir lite snabbt inlägg idag, jag har lite ont om tid. Allt är bra, förutom att det har blivit lite problem med teatern där. Eller problem och problem – jag får inte vara med mer. Det är tråkigt! Men, men, det är hans förlust, inte min. Jag får försöka se det så, i alla fall! Men annars så är det bra. Jag har ju alla mina kurser som jag går, så jag har ju att göra ändå.

Jag var på demenskursen i måndags igen. Det var om lagar och rättigheter den gången, det var nyttigt! Det var mycket information om vad man som äldre har för rätt att få hjälp från kommunen och sånt. Det är 5 gånger kvar nu, så det är varje måndag, det är en ganska stor kurs.

Oscars revyn som jag var på i helgen, den var väldigt rolig. Man fick mycket skratt! Men vi fick vänta en timme på maten, vi åt innan revyn. Men vi fick vänta en timme. Vi skulle äta trerätters, men vi fick äta efterrätten i pausen, för vi hann, som sagt var, inte. Men maten var i alla fall gudomligt god, så den var väl värd att vänta på. Men det blev lite tajt, för de ska både äta själva och hjälpa mig att äta. Mamma fick lite spelrum för sitt temperament där, men de överlever nog.

Vi ska iväg till Lisebergsteatern nästa gång och gå på ”Minns du mig?”, en teaterföreställning. Då ska vi gå på Heaven 23 innan och äta räkmackor, längst upp i Gothia Towers. Vi har ätit dem en gång förut och då var de goda! Det tar inte en timme, men jag måste försvara dem med att sist tog det inte så lång tid. De hade väldigt mycket folk som hade beställt mat, så det kan väl vara en orsak.
Robert var lika rolig som jag trodde att han skulle vara. Jag vågar inte fråga om nån autograf, det hade jag tänkt mig att göra, men modet räckte inte så långt. Den var väldigt rolig, som sagt, man skratta mycket! Så om Oscars revyn kommer någon mer gång, så ska jag gå igen! Men då är det väl andra skådespelare, antar jag, men det gör inte så mycket. Jag tror att de väljer ut bra folk till såna revyer.

Nästa vecka måste jag gå och bowla igen, det har varit lite halvt om halvt nu, efter det som hände med teatern. Jag har varit lite ledsen och då har jag inte orkat träna. Men jag tror inte det är bra att hoppa över sånt, som man brukar göra, men man får vara rädd om sig, så man inte tröttar ut sig, men man ska göra sånt som man tycker är kul. På lördag ska jag till farmor och hälsa på, det blir nog trevligt, även om hon inte kan kommunicera på det vanliga viset, så får man ändå stryka därifrån, förhoppningsvis. Jag tror det är bra personal som jobbar där i helgen, så det är bra!

På söndag ska jag kanske gå på ”It”, skräckfilmen. Jag ska skriva sen hur den var, om jag överlever! ;)  Jag kanske blir ihjälskrämd. Den ska vara lite äcklig, säger de som har sett den gamla, men jag tänker inte tvinga den assistenten som jobbar, för vågar inte den assistenten, så får hen vänta utanför. Jag brukar vara mån att de ska göra allt som jag vill, men just skräckfilm kan jag inte säga att de måste se, det går inte.  En del tycker kanske det, men inte jag.

Nu hinner jag inte skriva så mycket mer idag, men det sista jag vill skriva är att jag har läst ”Fem stoppar spöktåget”. Det är en ungdomsbok, där de löser mysterium i varje bok. Det finns typ 43 böcker, så jag har att göra. Jag tror att hon fick nåt pris för att hon hade gett ut flest böcker på ett år, Enid Blyton. Böckerna tycker jag är bra och det är lite nostalgi för jag lyssnade på de kassettbanden när jag var liten. Tyvärr så fanns de inte så många på talbok när jag var yngre, då var det mer hårt med vad som lästes in och inte. Men nu finns ju många Fem-böcker ute på Storytel, så det är bara att läsa på!

Just nu håller jag på med ”Klockan 10:31 på morgonen i Khao Lak” av Lena Katarina Swanberg och Pigge Werkelin. Den handlar ju om tsunamikatastrofen i Thailand 2004, men jag har precis börjat läsa den, så jag återkommer när jag är klar.

Nu hinner jag inte skriva mer, men ni får ha det så bra så länge, jag kommer in nästa vecka igen!

 

Allmänt | | Kommentera |
Upp