vecka 12

Hej,

Det blev inte riktigt som jag hade tänkt mig i helgen. Min kompis som skulle komma från Varberg till mig på spelkväll blev sjuk - Som alla andra nu… Men nu börjar mina assistenter bli friska i alla fall. Jag hade fyra sjuka häromveckan. Det var lite svårt att få ihop det. Det är nästan komiskt att alla blev sjuka samtidigt, men det blir så ibland. Speciellt i de här tiderna när det går mycket. Skönt att alla börjar repa sig i alla fall.

Jag var hos lymfterapeuten igår. Det gick ganska bra. Hon var lika trevlig som vanligt. Jag fick lite nya direktiv på hur jag ska behandla fötterna så vi får se om det blir bättre. Dock så kunde hon inte skriva någon remiss till Mösseberg. Jag vill gärna komma dit på behandling men jag får prata med vårdcentralen istället eller med vuxen-habiliteringen. Det är väl pengarna antar jag. Men jag ska inte ge mig. Jag får orka bråka lite. Jag vet ju att det hjälpte förra gången. Jag gick ju ner 8 liter i vatten på ena benet och 6 liter på det andra. Men det var 2011, så det är länge sedan. Och de sa från Mösseberg att ska man få optimalt resultat behöver man åka på intensivbehandling vartannat år.

Annars kanske jag kan få till att vårdcentralen och habiliteringen delar på kostnaden. Vi får se. Eller får jag väl kolla vad enstaka behandlingar kostar och betala själv. Jag planerar ju att åka till Mösseberg i sommar. Det är vackert där. Plus att det ligger i mammas trakter så jag kan passa på att träffa familj och alla kompisar utan att jag behöver bo hemma hos mamma. Det är bra.

 Jag ska till mamma i påsk. Det blir nog trevligt. Torsdag till måndag, så det blir ganska länge. Jag hinner vila upp mig lite i alla fall. Vi ska vara  där allihop. Jonas och Sofia också. Vi ska fira henne samtidigt. Hon har fyllt 30 tror jag. Hon är några månader yngre än Jonas. Det brukar de ha lite kul åt.

Jag får ta med mig några spel så att vi har något att göra. Vi brukar ha trevligt när vi spelar spel. Det händer inte så ofta, men vi brukar hinna med en spelkväll i alla fall på sådana här högtider. Jag ska passa på och ta med mig de spel där man behöver vara fler än 3. På spåret och Dobi doo. Det blir trevligt och höra alla sjunga lite.
Det blir en påsk utan farmor. Det blir lite annorlunda men det får gå.

Jag förberedde mig förra året, då började jag åka hem till mamma så det känns inte så mycket. Det känns lite nu när jag tänker efter som att jag började förbereda mig förra året, men jag vet inte.

 Jag åkte inte till farmor på Lucia heller som jag har gjort alla år innan. Jag vet inte om det var lite för att skona mig eller om det bara var en slump. Men jag åkte dit på andra dagar men inte så mycket på högtider. På hennes födelsedag var jag där och det ångrar jag inte. Men det har gått ganska bra med sorgen ändå. Det är bara på högtider som det känns lite extra. Jag får väl se vad jag ska göra på midsommar. Det har jag ingen aning om. Kanske att jag åker till mamma eller om jag redan är på Mösseberg då. Jag vet inte. Jag ska ringa dem idag och boka två eller tre veckor i juni. Eller om jag väntar till på fredag. Men jag ska inte vara hemma hela sommaren i alla fall för det är astråkigt!

Det blir säkert en bra sommar. Jag gillar inte när assistenterna går på semester, man jag tror inte det blir så farligt i år för det ser ut som att det är några fler inne än vad det brukar vara.

Det är skönt nu för solen börjar komma. Man får mera ljus. Sommartiden börjar nu till helgen så då får man en timme mindre och sova, men det får man väl leva med. Jag hoppas verkligen att jag kommer iväg till Mösseberg, annars vet jag inte vad jag ska göra i sommar, men det vore väl konstigt om jag inte skulle komma iväg.

Jag ska träffa Håkan och diskutera ansökan till stiftelsen. Alltså att få pengar av DHR´s stiftelse. Sedan hoppas jag väl att jag kan få lite rabatt eftersom Bräcke äger Mösseberg och jag har min assistans genom dem. Jag tror att jag kan få rabatt. Och det var inte så farligt dyrt från början heller. Inte med tanke på vad man får i alla fall. Helpension för en vecka tror jag kostade lite över 5000 kr men då har man frukost, lunch och middag och fri entré till spa. En stor fördel med Mösseberg är att de har en lyft där och att rummen fungerar bra. Det enda man behöver tänka på när det gäller lyften är att man tar med sitt eget lyftskynke. Det är bra med ett tillgängligt ställe. Jag är inte van att ställen till och med har egen lyft. Men det är klart det är en kurort så det kan ha med det att göra. Jag tyckte det var helt underbart när jag var där på kurshelg med projekt StrÅng.

På tal om projekt StrÅng så ska jag på referensgruppsmöte med dem i eftermiddag. Angående boken som de ska skriva med vad de kom fram till i projektet. Det ska bli intressant och kul att få vara med. Ett stort plus är väl att jag kommer till mitt gamla område i Angered också. Jag älskar ju det stället, blir lite nostalgisk när jag är där. Det är lite mysigt. Jag ska gå och äta hamburgare efteråt på mitt gamla ställe, MacDonalds! Jag hängde mycket där när jag var trött på bambamaten. Man gick upp en del i vikt, men det fick väl gå. Det var livsfarligt och ha MacDonalds 5 minuter från skolan när man var tonåring. Plus att det fanns ett kafé inne på skolan med jättegoda baguetter och jag la alltid extra sås i dem också. Jag skulle vara värst då. Men alla som har ”vanlig” relation till mat äter nog mycket ändå när de är tonåringar. Antingen äter man ingenting när man är i den åldern eller så äter man jättemycket.
Precis innan jag flyttade till Angered så var vi tre – jag och mina syskon – som var tonåringar. En jättefranska räckte ingenstans! Mamma fick handla hela tiden. Plus att både jag och mamma drack en massa cola. Så hon stod nog för halva colainköpen i vår lilla ICA-butik. Det var inte så många som handlade där för det bodde bara 1700 där då. Nu vet jag inte.

 

Nu hinner jag inte skriva så mycket mer, men jag har läst ut Håkan Bråkans vildbok i alla fall Den var ganska rolig. Det är ju samma författare som till Sune-böckerna, men skrivet från Håkans perspektiv då. Nu har jag börjat med en bok som heter: Min vän Stig Larsson. Det är om han som skrivit Milenniumserien – de tre första böckerna.  Jag kan inte säga så mycket om den för jag har bara kommit ett kapitel. Surfplattan gick hela natten, men jag somnade ifrån den, så jag har inte hört. Jag får försöka läsa på dagen istället.

Ha det nu så bra och njut av solen. Hoppas den inte försvinner.
Vi hörs när jag kommer in igen,

Thompa.

Allmänt | | Kommentera |
Upp