Vecka 30, inlägg1

Hej,

Jag har inte varit på så mycket bio sedan jag skrev sist, men jag har tittat på mycket film hemma. Och läst mycket böcker. Jag har spelat en hel del spel och vunnit oftast, men inte alltid! Jag är nog bäst på frågespel. Jag har ett nytt frågespel, det heter ”Sverige”. Det är rätt kul. Det verkar vara lagom svårt. Man har alltid ABCD-alternativ, så om man inte kan frågan så kan man ha uteslutningsmetoden. Det är bra.

Sedan har jag uppdaterat mitt Yatzy-förråd också. Så nu har jag Pippiyatzy också. När jag pratade med Jonas om det skyllde jag på att jag förberedde mif för kommande barn i släkten. Men jag tror inte det fungerar – bättre att säga att jag tyckte det var gulligt. Han ara skrattade, men det är kul och ha lite spel. På tisdag 1 augusti ska jag ha spelkväll här med en av mina bästa vänner. Det är kul. Det blir kanske Yatzy och Sverigespelet då. Vi får se vad som passar och vad vi har lust med. Det är kul och ha spelkväll med en kompis. Det har jag aldrig haft. Vi ska äta pizza också tror jag. Det är ännu trevligare.

 

Mamma och pappa var här i torsdags. Jag tog ut mamma och rastade henne på stan. Det var kul. Vi handlade bara lite, men det är klart. Det var för mig och mamma. Det får ni tolka som ni vill. Vi hann väl gå i 5,6,7 affärer – eller något… Pappa gillar inte affärer så han gick ut och rastade sig på annat håll. Han håller på med Geocatching. Det tycker han är roligt, men jag har aldrig förstått tjusningen med det. Men han är väldigt duktig, så han gick ut och gjorde det istället. Han försöker lära mig vad det heter och att jag ska lära mig säga det ordentligt, men jag kan inte. Jag brukar säga att han ska gå ut och leta plastburkar i skogen! Det är väl någon ny variant av orientering ungefär. Han kommer ju att ha mycket tid med det när han går i pension. Han är inte ålderspensionär men militärer går lite tidigare. Han sa igår att han räknar ner nu. Han ser nog fram emot det tror jag.

 

Jag hittade några roliga grejor i stan, några presenter och lite till mig själv också. Det stod stånd i Femmanhuset med saker som folk har gjort själva och säljer. Det är kul. Jag och mamma går alltid där på jul. Hon älskar det. Det var en positiv överraskning att det var nu i sommar också. Det är kanske för att det är semester och mycket folk i stan. Om ni har lust och kolla in det så tror jag de står idag och lördag och söndag också. Det är alltså inne i Nordstan, i mitten ungefär.

Jag var och fikade med en kompis en dag tillsammans med en kompis på ett ganska nyöppnat Condecco.
Det ligger i Arkaden. Det var trevligt och fint. Jag gillar Condecco mycket. Det bra här var att det var inte bara fika utan de har mat också. Så jag åt en grillad macka. Men en stor grillad macka så jag blev mätt. Sedan åt jag en stor Brownie också, den var som en hel portion. Det kanske inte var riktigt nödvändigt men lite får man unna sig.

Jag tror mitt nya liv ska börja till hösten. Det blir eventuellt GI eller LCHF då + förhoppningsvis, förutom min bowling – lite simning också. Hoppas bara att jag lyckas hålla mig sårfri. Jag har inte kunnat bada på nästan 3 år på grund av sår. Nu har jag mer kontakt med hemsjukvården, så jag hoppas att det ska kunna ordna sig. Och bada eller simma är bra för motion och för mitt lymfödem också. I alla fall enligt min neurolog och de brukar ju vara duktiga. Plus att jag har varit som ett sjöodjur när jag var mindre. Jag älskar och bada egentligen. Men jag tänker ju inte släppa bowlingen, utan jag bowlar de dagar som jag inte simmar i så fall.

Jag kommer och bli en riktig elitidrottare sen kanske! Eller i alla fall få bra kondition. Jag har ju badkort och gymkort från Dalheimers som jag aldrig har använt. Jag får se för alla säger att de ska börja ett nytt liv någon gång. Så jag får väl se om jag lyckas hålla min vision eller om det blir ord bara.

 

I helgen ska jag nog gå och se ”Fannys flykt” på bio och eventuellt ”Dunkirk”. Båda handlar ju om andra världskriget. Dock ur olika synvinklar tror jag. Den ena är en ren krigsfilm – Dunkirk och Fannys flykt handlar om en tjej som försöker fly från kriget.

Så håller jag ju på med Astrid Lindgrens krigsdagböcker, så jag är lite insnöad på andra världskriget just nu. Men det blir nog så när man blir äldre och förstår att man har äldre släkt som faktiskt har levt under den tiden. Då blir det väldigt intressant och försöka förstå. Min morfar är född -39 så han var ju litet barn under kriget och kanske inte har blivit så märkt. Men farmor är ju född -29 så hon var ju lite större. Hon har inte pratat så mycket om kriget, men det är klart att hon tagit intryck av det. Förhoppningsvis mår hon inte dåligt av det nu. Hon är ju jätterädd för åskan. Jag vet inte om det är åskan i sig eller om det är ljudet. Om det kommer från kriget – jag vet inte.

Men det är intressant med Astrid Lindgrens krigsdagböcker för hon är ju väldigt bra på att berätta så hon får en att bli engagerad. Dock så är det krigsdagböckerna skrivna för längre sedan och nu är det redigerade av hennes dotter. Men jag tar för givet att det är gjort med respekt och att det är hennes ord i alla fall. När jag hörde i förordet att det fanns 36 dagböcker så att hon har lagt ner ett jättearbete. Jag är inte färdig än men boken. Kommer att berätta mer om den när jag är färdig. Men det var där jag lärde mig att Dunkirk hade med andra världskriget och göra. Jag hade inte greppat det innan. Nu känner jag mig mer motiverad att gå och titta på den.

 

I morgon ska jag till en vän som är på semester i Onsala, på Strannegården. Det är Neuroförbundets sommarställe. Det ska bli trevligt, men jag är bara där över dagen. Det blir ju lite miljöombyte i alla fall.
Vi ska prata och förhoppningsvis njuta av solen om det finns någon sådan. Så äter jag lunch och middag där också. Jag har varit där förut och hälsat på, men eftersom det ligger i Onsala och relativt nära Göteborg så åker jag hem samma dag. Jag gillade att sova borta när jag var yngre, men nu har jag blivit lite harig med det där. Jag kan göra det om jag känner mig riktigt trygg någonstans om jag är van att sova där, men inte annars.

 

Jag skulle ha träffat min bror och Sofia – hans fru i vår sommarstuga på onsdag, men det gick inte för jag bokade försent. Jag frågade om de inte kunde göra ett undantag eftersom det är bara en dag försent. Men det gjorde de inte. Det är 4 dagar innan resan som man måste beställa och jag trodde att man kunde räkna in den dagen som man reser men det kunde man inte. Det ska vara 4 dagar innan och dessutom helgfria. Jag säger inte det här för att vara taskig mot Riksfärdtjänsten. Jag skriver det bara för att ingen annan ska göra det misstaget och räkna med helgdagarna eller avresedagen, som jag gjorde. Det blir så tråkigt om man inte kan göra det som man tänkt. Speciellt om man ska göra något med familjen. De bor ju i Skövde annars. Det är inte så långt och det är närmare till stugan i Dingle. Dessutom är det mysigt att kunna samlas där. Men jag lär mig av mina missa<tag och lär aldrig glömma deras regler mer. Vi hittar säkert en annan dag att ses på. Det är bara det att det kanske får bli hemma i Skövde istället.

Men jag åker till Dingle ändå en dag nästa vecka, då är inte min bror och Sofia där. Det är lite tråkigt.

Apropå Jonas så har jag fått lite bröllopskort. Det är mysigt, jag har satt upp dem på min garderob. De hänger fint där nu. Det blev jättefina kort. Jag har dock inte alla utan jag valde ut de som jag tyckte var finast. Jag får säkert mera sedan.

 

Jag ska njuta sista biten av sommaren nu för snart är det höst – även om jag njuter av det också. Hoppas att augusti blir fin och inte så blåsig eller regnig. Eftersom sommaren hittills har vart sådär. Det är skönt för en av mina assistenter som har jobbat här länge kommer tillbaka snart. Sedan kommer de andra veckan efter tror jag. Skönt när allt återgår till det normala. Jag gillar inte och få brutna rutiner.

 

Jag pratade ju om Bo Kaspers sist. Jag ringde och bokade biljetter men jag får nog ringa igen för det blev något fel med adressen för mitt bokningsnummer har inte kommit. Det fanns många biljetter kvar. Men det var nog någon mening med att det skulle bli något fel med den bokningen för jag såg i min kalender att jag höll på och boka in det samtidigt som jag skulle på Oscarsrevyn. Givetvis av misstag. Jag hade inte min almanacka med mig. Allt sker av en anledning.

Ha det så bra till nästa gång! Njut ni som är lediga i augusti.

Allmänt | | Kommentera |
Upp