vecka 28

Hej,

Jag har både mycket positivt och en del sorgligt att berätta också. Men jag börjar med det bra, det känns alltid bättre.

Förutom Sverige så hejar jag på Frankrike i fotbolls VM så jag är glad att de är i final. Synd bara att Sverige åkte ut, men det är inte mycket att göra åt.

I övrigt har jag inte gjort så mycket i veckan. Mycket fotboll och sedan har jag varit hos min vän och hälsat på.

Men det går mycket energi till att bara tänka nu. Jag tar inte det än…

Det andra positiva jag har och berätta är att min bror och hans fru är klara med utredning för adoption och det ser ut till att de blir godkända. Nu ska det visserligen upp i socialutskottet först, men de brukar gå på socialsekreterarens linje och det är inte ofta alls att de ändrar beslutet. Så jag är glad för deras skull. Dock så är det lång väg kvar till de får sitt barn, men nu får de en handläggare på adoptionscentret som hjälper dem.

Sedan blir det den här långa väntan då på allt mellan 1,5 till 3 år. Men jag tror att bara man vet att det är på gång så går det lättare att vänta. Så jag blir nog faster – eller farbror - beroende på hur man ser på min läggning. Så det känns underbart. Jonas tycker att det har varit intensivt nu, så det är skönt att det är över. Nu har han ju semester snart också. Det är nog skönt.

De har gjort utredningen på ganska kort tid så det är väl därför det känns intensivt. Det är klart det är mycket som står på spel, beroende på vad de kommer fram till. Det är kul att de har valt Thailand som land också tycker jag för många av de barnen är så söta. Man smälter bara man ser dem. Jag har gått in för det här. Jag har redan börjat köpa presenter. Dock får man vara noga med att båda könen kan använda det och att det fungerar även till lite större barn. Eftersom vi varken vet ålder eller kön ännu. Men det är så kul för man ser barngrejor överallt nu. Och det är inte för att det finns mera nu utan för att man har ögonen mer öppna antar jag.

Jag var på Lotta på Liseberg i måndags. Det var bra men vädret lämnade mycket övrigt att önska – regn!! Lite åska och inte så kallt men när man blev lite blöt så blev det kallt. Men jag blev inte sjuk i alla fall. Det var ju tur. Jag blev inte så blöt heller för jag hade både regncape och extra jacka. Men det var väldigt mycket folk i alla fall. Det var imponerande. Många verkar ha lika trevligt ändå. Sedan att alla inte orkar riktigt hela tiden ut kan man ju förstå. Jag orkade hela tiden! Men det är väl för att jag är så envis. Och sen för att det var svårt att få tag på en ny taxi. Så jag hade inte mycket till val egentligen.

Jag spelade på gosedjurshjulet igen och vann ännu en gång. Nu har jag spelat 2 gånger och vunnit 2 gånger. Det är nästan så man tror att man har någon till hjälp. Jag har spelat på andra hjul och inte vunnit ens en gång och på hjulet med gosedjur har jag vunnit 2 gånger av 2! Så nu har jag både en älg och en söt hund från Liseberg. Första gången kommer jag inte ihåg men nu andra gången tog jag 5 nummer av 10 så chansen är ganska stor då, men ändå.

Det var kul för Martin Stenmark var på Lotta också som artist och sedan var det några andra bra också men de kommer jag inte ihåg namnen på tyvärr. Carola var i publiken också! Vi försökte vänta där så vi skulle få ta kort men det gick inte. Men det är inte så att jag gråter blod över det. Då tyckte jag det var roligare att få se Tomas Ledin på nära håll när han kom fram till mig på Rondo. Tyvärr så fipplade mamma med kameran då när hon blev nervös så det finns inget kort. Det är jättetråkigt och mamma är fortfarande lite ledsen för det. Men jag har sagt att hon behöver inte tänka mer på det där, det gör inget. Men går vi på honom någon mer gång ska jag verkligen försöka få ett kort.

Jag har ju fått träffa Claes Malmberg, och fått ta kort med Sanna Nielsen. Det var roligt.

Jag vet att det är många som ska på 90-talsfestival imorgon. Jag hade nog velat gå om det hade sett annorlunda ut i mitt liv, men jag orkar inte nu. Jag får hålla mig till bronsmatch i VM och Wimbledonfinalen för damer. Det är också roligt.

 Sedan ska jag till stugan på söndag så jag får spela in VM-finalen, men det gör inte så mycket. Jag tycker inte att det spelar så stor roll om man spelar in den eller om man ser den live, bara man inte vet resultatet. Men man få absolut inte titta på TV4 sporten då eller gå ut på stan eller läsa någon tidning! Som tur är läser jag ju inte så mycket tidningar. Jag får titta på den snabbt efteråt, annars blir det svårt för folk och hålla masken. Och det förstår jag. Tråkigt bara att nästa VM inte är förrän 2022. Men det bara att vänta. Det är sommar OS 2020 så det blir ju roligt. Sedan är det en massa annan sport hela tiden. Man tänker inte på det annars, det är bara nu.

Jag har redan beställt maten av mamma som vi ska äta på söndag. Det blir kött med färskpotatis. Karré igen, mums!

Till det lite mer tråkiga nu. Min vän är lite sämre men jag går fortfarande och hälsar på för det tycker jag är viktigt. Jag var på långt besök sist, nästan 3 timmar. Men det vet jag inte om jag orkar nästa vecka. Jag får nog korta av det. Men jag tycker det går bra, efter omständigheterna. Det är fint väder så man kan ju vara ute, det underlättar. Det är ett fint ställe som hen är på. De kör ut hela sängen på terrassen så det är skönt. Hen är inte tvingad att vara inomhus så att det är bra. Tråkigt bara att det inte går att sitta upp i rullstolen längre. Annars kunde man ha gått en promenad i de fina omgivningarna, men det är lite svårt. Gosedjuret vaktar så allt går rätt till i alla fall. Det är bra. Det blev väldigt uppskattat. Det värmer hjärtat på mig. Det var ju en pridedrake. Det passade bra. Jag har en också så den står i fönstret och vaktar mig. Bara för jag hörde att min vän hade sin i fönstret. Så nu står de på samma ställe ungefär så det är bra. Då funkar de bättre.

Jag har bestämt mig för att när allt är över ska jag ta några veckor och bara vila i min säng. Jag börjar ta slut lite. Eftersom först hjälpte jag farmor i nästan 7 år och sedan min vän efter det. Och ett tag hade jag dem båda två parallellt, men det var som tur var bara några månader. Men det är nog bra både för kropp och själ om jag får vila lite sedan. Nu vågar jag inte ta några vilodagar för om någon ringer och de behöver min hjälp. Eller om det händer något akut så måste jag kunna åka snabbt. Men jag klagar inte jag ångrar inte att jag hjälp någon av dem. Det är absolut inte så jag menar, det är bara det att jag börjar bli trött.

Men blogga kan jag göra även om jag vilar. Det går bra från sovrummet också. Så det är bra för det är nog en bra ventil och ha bloggen tror jag. Här kan jag bara vara mig själv och inte ta hänsyn till mitt handikapp och bara skriva det jag känner. Och jag mår mycket bättre sedan jag började med bloggen, så den är viktigt och fortsätta med oavsett hur allting annat är.

Men Pride kommer nog att ge mig lite ny energi. Den börjar ju snart. 14 – 19 augusti. Och det ska bli jätteroligt. Jag har till och med köpt nya pridegrejor för att jag tycker det är roligt att ha något nytt på mig varje år. Jag hoppas vi blir många i paraden. Det tror jag eftersom det är både Stockholm och Göteborg och så kommer det många från hela Europa eftersom det är Europride.

 Det var ju många intressanta föredrag förra året. Jag hoppas att de har något föredrag om att ha funktionsnedsättning och vara HBTQ-person. Jag är också väldigt intresserad av våra äldre och HBTQ. Jag är egentligen intresserad av allt men de är de ämnen som jag brinner för. Givetvis hur det aktuella läget i transvården ser ut. Eftersom det numera inte ska ses som en diagnos – med transsexualism. Det är ju bra, men jag är lite orolig för hur man ska få hjälp och vem som ska ha kostnadsansvar. Så att det inte blir så att – nej men det är ingen sjukdom så du kan stå för kostnaden själv. Det är många som inte har råd med en könskorrigering i så fall. Jag tror jag kommer ingå i den gruppen själv som inte har råd. Så det skulle jag vilja höra ett föredrag om - Hur de tänker runt det. Och om det förväntas att man ska betala själv. Kan man då få ekonomisk hjälp eller inte? Om inte så anser jag att vi ha ett problem och att det hade varit bättre om det fortfarande ses som en psykisk diagnos. Därmed inte sagt att jag tycker att man har något fel utan jag pratar bara utifrån ekonomi och stöd. Och jag tänker också att man vill normalisera allt, men ibland går det lite för fort. Och man måste också tänka ur alla olika synvinklar på det. Jag vet att det är många som är glada ifall det inte ska ses som en psykisk diagnos. Och jag vill poängtera att det är jag också, bara man kan få samma stöd som innan.

Jag vill också gärna höra ett föredrag där de pratar om möjlighet att byta juridisk tillhörighet även om man inte har gjort könskorrigerande ingrepp. Det vore väldigt bra för mig om det gick att ändra könstillhörighet ändå. Eftersom jag har en del andra förutsättningar att ta hänsyn till så en sådan stor operation skulle vara väldigt omständlig för mig att göra och kanske även medicinsk farlig i vissa avseenden. Det vet jag inte. Men jag är glad nu, bara jag kan ändra juridisk tillhörighet och få hormonbehandling ändå. Annars får jag ju göra operationerna. Jag hoppas även i framtiden att man ska kunna göra könskorrigeringarna smidigare och att inte operationerna behöver vara så stora och ta så lång tid.

Nu var det mycket funderingar om könskorrigering. Det var inte meningen men det blev så.

 

För att byta till ett lättare ämne så har jag läst Emil i Lönneberga i veckan och en del andra av Astrid Lindgrens böcker. Det är mysigt. Det är skönt att läsa något sådant när man mår dåligt för att det är något som man kan vila lite i och inte behöva tänka när man lyssnar.

Det har kommit några nya biofilmer som jag gärna vill se: Hotel Transsylvania 3 – det är en barn- och ungdomsfilm. Animerad, men det är mycket svart humor i så den funkar även för vuxna som gillar animerade filmer. Sedan vill jag se den filmen de har gjort om Whitney Houstons liv. Och den nya Antman, the wasp också. Kanske det blir någon under helgen. Det beror på hur intresserad jag är av sporten.

Jag sa ju att jag skulle komma iväg tidigare den här veckan men det gjorde jag inte. Det är så nu, jag har många ambitioner, men hälften blir gjort. Det får väl vara okej nu när det är sådan här omständigheter.

Mitt minne är fortfarande lite påverkat, men inte riktigt i samma utsträckning. Nu kommer jag ihåg vad jag har gjort, lite svårt att hålla reda på när ibland. Förut så försvann det som jag hade gjort helt. Det märks också kanske på inlägget att det är lite av det gamla stuket igen. Vi får se om minnet blir annorlunda igen eller om det fortsätter att bli bättre. Det vet man aldrig. Det beror på hur man reagerar på det som händer. Men jag tänker det är skönt och inte veta allt heller innan. Så slipper man bli orolig i onödan.

Min morfar ska komma hit och hälsa på tisdag. Det brukar vara trevligt. Vi har alltid mycket och prata om. Och han är alltid pigg och glad när han träffar mig och det brukar få mig att tänka på annat när vi träffas. Jag tror inte att vi går och bowlar för de verkar inte ha fixat nya ramper för mig på hallen. Så det är svårt för mig att spela. Lite dåligt tycker jag. Jag ska försöka hitta en annan bowlinghall. Kanske jag ska testa den i Mölndal. Då är det bara det där med färdtjänsten och att avgiften blir lite högre när man åker till en annan kommun. Men jag kan försöka prata med färdtjänsten om det och höra vad de säger. Eller så får det väl bara vara värt det.

Nu hade jag inte mycket mer och skriva idag. Det sista jag vill berätta om är att en assistent till mig som är mammaledig har varit inne som vik nu. Första gången efter 2,5 år men det kändes som hon var här igår. Så det gick bra. Det var kul och vi hade trevligt. Så jag ser framemot att hon kommer tillbaka.

Ta hand om er nu och hör av er om det är något.

Jag kommer in på fredag igen.

Ta det försiktigt i värmen och ni som ska börja jobba snart får njuta av det sista på semestern. Och ni som snart ska börja semestern får bara klara av de sista veckorna och njuta sedan!

Ni får höra av er om det är något och jag säger som vanligt att om det är av privat karaktär får ni använda min mailadress, men annars går det bra med kommentarer.

Vi hörs snart igen, kram

Thompa

Allmänt | | Kommentera |
Upp