Inlägg 1, vecka 44

Hej!

Nu blir det ett väldigt kort inlägg idag, för att jag har haft så mycket att läsa igenom från adoptionskursen jag var på i lördags. Den var jättebra! Jag hinner inte skriva så mycket om den nu, men jag kommer givetvis att berätta mer sen! Jag lärde mig att det var mer att tänka på än vad man trodde! Och det är viktigt med anknytningen i början, jag kommer att utveckla det sen. Jag fick höra att jag var väldigt påläst, och det var kul, för jag har verkligen ansträngt mig för att lära mig så mycket som möjligt om adoption och processen, så det var kul att få kvitto på de ansträngningarna som jag har gjort. 

Jag har ett gediget anteckningsmaterial från kursen i alla fall.

Jag har varit på två filmer i helgen. Först var det ”Girl in the Spider´s Web” den var bra, men kanske inte riktigt så bra som jag hade förväntat mig. Men den fick ändå en 4:a av mig och jag var ganska medryckt i filmen. Det är väl bara det att de andra 3 filmerna var superbra, så man hade väl höga förväntningar på denna filmen.

Den andra filmen var ”Halvdan Viking”, den var bra! Jag har inte läst böckerna, det får jag ta att göra, om det finns på talbok, men det är inte säkert. Jag hoppas att de finns, för jag tyckte mycket om filmen.

Tyvärr var det mycket barn och väsen i vår salong och det var vissa föräldrar där som inte heller gav några goda exempel på att sitta still och annat uppförande. Det förvånar mig väldigt mycket att barnen ibland är så mycket bättre än sina föräldrar på att sitta still. Det här är anledningen till att jag ofta går på Disneyfilmer med engelskt tal – jag älskar barn, men inte i en biosalong! När jag går på bio med Jonas barn så kommer jag väl att smälta och ha all förståelse i världen!

Dessutom läste jag i kursmaterialet vi fick att det inte är bra att skälla för hårt och inte sitta i skamvrån eller sitta på rummet och skämmas, det är inte bra för anknytningen, så man får hitta andra sätt att säga till dem på. Men allt kommer säkert naturligt sen, jag är inte orolig. Det enda svåra kommer vara att låta Jonas och Fia knyta an först. Man skulle helst inte ha barnet i knät det första halvåret, det lär bli en utmaning, men man kan ju göra andra aktiviteter med barnet, det är bara det att allt som är behov ska helst föräldrarna göra, för att främja anknytningen. Men sen, efter ett halvår, så kan man vara precis som vanligt, det är skönt! Så det inte behöver vara så för alltid, det hade varit lite jobbigt.

I kväll ska jag på en Snack- och Cafékväll med tema begravning – det låter väl djupt! Men jag tycker att det är intressant, jag har inte riktigt koll på vad det kommer handla om, men jag antar att det är om ”Vitt arkiv” och annat man kan behöva tänka på. Jag hoppas även att vi kommer prata om hur man ska förhålla sig till bortgång och sånt, när man har det nära sig. Jag hoppas även att vi kan göra en samtalsgrupp eller kurs om det till våren. Jag har inte tagit upp det med LaSSe men jag får ta och göra det, jag har bara glömt det. Om det är någon som är intresserad så kan ni höra av er till mig, så kan jag anmäla att det finns intresse. Jag tänker främst om man har funktionshinder och att man kan behöva prata om det på ett annat vis, än de utan funktionshinder behöver. Jag hoppas att LaSSe kan ta det, annars så ska jag prata med DHR om det.

Nu får jag avrunda här, jag får skriva mer på fredag. Jag får ursäkta att det blev så kort inlägg nu, men ni kan givetvis höra av i mailen eller med kommentar om det är något. Jag skriver mycket mer om kursen på fredag, för jag fick mig en tankeställare om att det var mycket mer att tänka på, än vad jag trodde. Jag ska läsa lite mer böcker om anknytning, för det tycker jag är intressant.

Ni får ha det bra, så hörs vi på fredag. Vädret har mycket i övrigt att önska just nu och vintertiden är alltid lite tråkig, i vädret i alla fall! Man får försöka fylla tillvaron med mycket annat kul, så sommaren kommer lite fortare, i alla fall i tanken.

Nu fick ni några fina visdomsord här, ta hand om er!

Kram

Thompa

Allmänt | | Kommentera |
Upp