Hej!

Hej! Denna veckan har jag inte gjort så mycket, men jag var på två årsmöten förra helgen, och jag blev avtackad där. Jag avgick från några uppdrag, det var en ganska fin upplevelse. Jag har aldrig blivit avtackad förut, så det är en ny period i livet när man ska göra nya saker. Innan man har kommit på vad man ska göra i stället så kan det bli tomt, men jag tror det är viktigt att våga göra något nytt om man är trött på det man gör, oavsett om man har funktionshinder eller inte. Men jag antar att det blir mycket bowling, och så ska jag höra med kommunen om jag kan få en daglig verksamhetsplats. Dock måste jag hitta något ställe som tar emot på SOL-beslut, för jag har inte daglig verksamhet enligt LSS, eftersom jag inte har någon utvecklingsstörning. Men jag vill helst jobba med att aktivera äldre eller barn med funktionshinder. Men om jag inte får daglig verksamhetsplats så kanske jag kan få praktik eller volontärarbete. Jag hoppas på att kunna vara på Bräcke Verksam, jag har varit där förut. Jag hoppas att jag orkar läsa på universitetet till aktiveringspedagog någon gång. Den är två år, så den är inte så lång. Men jag får vänta något år så jag blir riktigt frisk och inte hjärntrött längre. Just nu  har jag svårt att hålla många bollar i luften samtidigt, och just nu går mycket tid åt till att bearbeta rosfebern. Om jag inte lyckas jobba med äldre eller funktionshindrade så vill jag jobba med att informera om rosfeber, som jag har skrivit i något tidigare inlägg också. Men jag är inte orolig, jag hittar alltid på något att göra. Det vore roligt att få  kollegor och en uppgift som betyder något för andra.
 
Jag ska till Ullared snart och göra slut på pengar. Det är mitt assistansföretag som anordnar en resa dit varje år. Förra året när jag var där handlade jag "bara" för 3500 kronor. Men man lever ju bara en gång, så det är ok. Så jag håller på nu och filar på en inköpslista inne i huvudet. Jag hoppas jag träffar någon från tv-programmet Ullared också. Det är inte förrän i mitten av maj som jag ska dit, så jag hinner fundera ut en bra handlingslista. Det blir väl en del onödigt och en del planerat.
 
Den dokumentärfilmen som jag har gjort kommer att visas på Malmös HBTQ-fimfestival i slutet av april. Jag kommer tyvärr inte att kunna delta på grund av hälsoskäl. Det var meningen att jag skulle delta i ett panelsamtal efter filmen. Jag kommer att göra det, men inte rent fysiskt utan på Skype. Men det kan jag rekommendera om man har möjlighet och lust att se den. Tessan = Viktor heter den. Om någon reagerar på namnet så har jag bytt till Thomas, så namnet gäller inte i vardagen längre, men filmen heter så. Filmen är även gjord på lätt svenska, så om man har problem med språket eller har utvecklingsstörning så ska man kunna förstå ändå. De gångerna jag använder lite svårare ord så har jag förklarat dem i filmen, så man ska kunna hänga med. Den är även textad på svenska och engelska om man behöver det. Tyvärr så finns den inte teckenspråkstolkad eller syntolkad just nu. Vi försökte få tillstånd och pengar för det, men det fick vi inte. Men jag håller på och ser om det finns någon som kan hjälpa till med det, för jag tycker att alla borde kunna få tillgång till den, eftersom den i första hand är en informationsfilm. Jag gjorde den på uppdrag av Forum Skill. Den handlar om funktionshinder och transsexualitet. Men jag skulle vilja göra en uppföljare, för det är många situationer som fanns i mitt liv då, och det ser inte likadant ut idag. Dels är jag mycket mer modig och tuff nu, när det gäller att våga stå för situationen, och att jag är trans. Jag är även mer bekväm med mitt namn nu. Så det har hänt mycket på de här åren som har gått sedan filmen gjordes. Filmen är ju nästan  bara gjord i hemmiljö, för jag var blyg med att gå ut, plus att den relationen jag levde i då har jag inte idag. Är det någon som har något tips om vart jag ska vända mig för att få göra en ny film? Eller är det någon som känner någon som är duktig på att göra film, som jag kan kontkakta så får ni gärna säga till. Eller om det finns någon organisation som kan hjälpa till, som jag kan göra den för, som den förra filmen. Skriv i så fall ett mejl eller en kommentar om att ni är intresserade av att hjälpa till, så kan vi höras på telefon för närmare samarbete.  Jag har funderat på att den skulle vara en timme. Den förra var bara ungefär 25 minuter, och då hinner man inte med så mycket. Plus att det är lättare för tv att visa om den är en timme, och att jag vill ha in min omgivnings tankar i filmen. Eftersom jag är mer öppen nu och inte så blyg längre, så går det bättre. Min morfar var med lite i den förra och även min dåvarande relation, men inte mycket.
 
Jag har inga filmrecensioner att göra denna veckan, jag har inte varit på någon bio, tyvärr. Men nästa vecka ska jag gå på två filmer, så jag skriver om dem i nästa inlägg. Jag har läst tre böcker, men jag har inte funderat på vadd jag ska skriva om dem än. Jag återkommer om det. Det enda jag har som är kulturellt betingat är att jag ska gå på cirkus i helgen, Cirkus Maximum. Jag tycker det är roligt, jag har gått ända sedan jag var fem år, nästan varje år. Det är fortfarande samma cirkusdirektör, det är rätt imponerande! Det är lite spänning och mycket nostalgi, dock inte så anpassat för rullstol, men det går bra ändå. Jag får ta astmamedicinen bara. Det var vad jag hade att skriva om idag. Ha det så bra!
Allmänt | | Kommentera |
Upp