Vecka 35

Hej,

 

Jag skrev inget inlägg förra veckan för jag var tvungen och ha ett möte med mamma och pappa och alla assistenter plus Frösunda. Lite krismöte, men nu hoppas vi att det ska bli bättre. Det är lite tufft nu när mina två assistenter har slutat. Det är mycket att vänja sig vid och jag har inte fått in några andra än så det är lite rörigt just nu.

Nu ska jag åka till mamma i helgen på kalas. Så det blir lite avbrott. Jag hoppas att jag ska hitta ny kraft där. Det brukar ju vara bra med miljöombyte säger de när man har mycket i huvudet. Men nästa vecka måste jag sköta bowlingen också. För nu har jag inte bowlat någon gång den här veckan. Jag har haft mycket annat och göra. Bland annat så har jag varit på två filmer på bio. En tecknad film om smileys – e-mojis tror jag den heter. Och en skräckfilm – Anabel 2. Båda var bra men de var väldigt olika. E-mojis har jag väl inte så mycket att säga om mer än att den var rolig. Och att den ligger i tiden tacka vare att mobilen nu är en så stor del av mångas liv. Men jag skulle kunna tänka mig att den inte passar de allra minsta. Men mellanstadie- och högstadiebarn typ. Om man ska gå på Anabel så får man inte vara rädd av sig. Det är väldigt mycket plötsliga ljud och väldigt mycket äckliga effekter. Ljudskillnaderna var inte anpassade för folk med cp-skada. Det var tur att det inte satt någon bakom mig för jag viftade med armarna i tid och otid. Jag hade kunnat bli ett störande moment annars. I och för sig hoppar man nog till med eller utan cp-skada. Det spelar nog ingen roll på en skräckfilm men det kanske blir lite större hopp bara.

 

I morgon ska jag gå och se ”Bilar 3”. Den är nog bra. Jag har ju gillat de andra två filmerna. Det är ju Disney och Pixar som har gjort den tillsammans. Jag tror båda bolagen tillhör egentligen Disney. Det är bara att den ena gör mer modena nutidsfilmer som är mer animerade. Det vanliga Disney kör fortfarande lite mer på grundkonceptet tror jag. Jag ska säga mer om hur bilar var när jag har vart och sett den. Det blir väl nästa torsdag då.

 

Vad det gäller min läsning så har jag läst två Sune-böcker. Det har inte varit så där jättemycket, men jag håller på nu med en bok om Peter Rätz. Han var polisinfiltratör. Den är väldig intressant men jag är inte färdig än. Jag har väl läst halva ungefär. Genom att jag har mycket i huvudet nu och mycket att tänka på så tar det lite längre tid än vanligt att komma igenom en bok. Jag är kanske lite disträ. Vilket inte är konstigt – det har ju hänt jättemycket ända sen jag kom hem i februari från Östra. Och säkert mycket egna reaktioner fast jag inte tänker på det. Men allt blir nog bra till slut. Det måste ju bli det. Man har inget val. Men jag har ju två assistenter som jag gärna skulle vilja ha på de två tjänsterna. Jag väntar bara på besked om de vill ha dem eller inte.

 

Sen är det jul rätt så snart och då får jag ju en paus också genom att min syster jobbar då så har jag ingen med mig härifrån. Pappa blir den andra assistenten. Det funkar bra. De är så professionella och vana så det blir inga problem. Det hade nog varit jobbigare att ha med någon för då ska man byta 20 mil härifrån och det blir omständligt. Så det är skönt att vi har hittat en lösning. Plus att då kan jag ha privatliv när jag är med min familj. Och få lite vila och så samtidigt.

 

Jag har blivit antagen till en kurs om demens på 12 gånger. Det blir nästan som en liten utbildning. Jag tror det är demensföreningen i Göteborgs som har den ihop med vuxenskolan. Jag tror det ska vara 12 måndagar på kvällstid. Det kommer att följa ett typiskt sjukdomsförlopp. Alltså från insjuknande till när man är som sämst tror jag. Både utifrån hur själva människan reagerar på demensen. Men också hur samhället kan hjälpa till och vad man kan få för stöd, som anhörig då alltså. Och vad man kan kräva av samhället. Det känns kul att jag ska gå den för jag drömmer ju om att jobba med dementa någon gång, som aktiveringspedagog. Jag tänker att den utbildningen kan vara en bra hjälp till att lättare bli anställd. Förhoppningsvis. Sen kan jag det jag kan ändå från min egen erfarenhet med farmor. Men tyvärr fungerar ju inte samhället så att de anställer på erfarenhet. Vilket är tråkigt. Det känns som att man borde ta vara på folks kunskaper ibland. Oavsett utbildning eller inte. Förhoppningsvis kommer det kunna bli så i framtiden mera. Men det vet man ju aldrig. Arbetslivet kanske bara kommer bestå av robotar då, mer eller mindre JJJ…. Det var lite ”out of the blue”- fundering….

 

Vi ska repa på söndag igen med teatern. Det börjar dra ihop sig till premiär. Premiären tror jag är mer eller mindre full men vi ska ju spela hela hösten så att om det är någon som vill gå så kan ni antingen kontakta mig eller Hans, vår regissör. Det vore kul om vi får så mycket publik som möjligt till våra föreställningar. Den kommer att vara ungefär 1,5 timme, men dock ingen paus utan det är 1,5 timme aktiv tid. Kanske är det svårt för de allra minsta och greppa handlingen. Det vet jag inte men med en vuxen som kan förklara så går det nog också bra. Alla är välkomna bara man är intresserad. Jag vågar inte skriva ut något pris för det har jag inte riktigt koll på. Vissa går in gratis om man är medlem i våra föreningar, men jag har inte riktig koll på vilka de är så det är bättre att ni pratar med Hans. Så att jag inte skriver något här och så är det fel.

Nu hinner jag inte skriva så mycket mer idag. Jag ska ha en trevlig helg och det får ni också ha. Så återkommer jag nästa vecka. Nu är det inget vidare väder att skryta med längre så nu får njuta av varandra istället. Ha det gott!

Allmänt | | Kommentera |
Upp