Vecka 52 - årets sista inlägg!

Hej!

Nu kommer första inlägget efter jul! Jag är jättenöjd med hur min jul blev, jag fick vara hemma och vila hos mamma och pappa i nästan 5 dagar. Så det var skönt, nu har man lite ny energi.

Morfar är hemma också, från Thailand! Han ska tillbaka den 23 januari, tror jag det var. Han åker i princip bara hem för jul, men det är trevligt!

Jag fick massa biopengar, Tv-spel – Nintendo 8-bitar – så det blir nostalgi och barndomsminnen. Jag har testat det och jag kunde de första banorna som om det var igår, även om det är många år sen jag spelade sist. Då har man nog ett genuint intresse av det. Det var nästan det jag var gladast för, det var min bror som hade köpt det.

Sen fick jag en jättefin mössa i Pridefärgerna, som Sofia, min svägerska, hade stickat. Jag hade en tidigare, men den är inte lika cool och dessutom är den för stor. Så det är bra med en ny!

Jag gick även filmer, 5 stycken tror jag det var. Jag är jättenöjd med mina julklappar. Speciellt biokorten och Tv-spelet.

Jag fick en extra handkontroll till Tv-spelet också, så vi kan spela två, det är alltid kul! Det är 30 spel som finns inne i den konsolen. Alla tre Super Mario är med, så jag ska nog börja med att varva det.

Sen har vi ätit massa god mat. Mormor är typ drottning av matlagningskonsten! Så man går säkert upp ca 5 kilo, men det är det värt! Och godis uppe på det!

Mamma hade köpt alkoholfri cider till mig, så jag också kunde vara med och dricka, det var fint gjort. Mina assistenter dricker ingenting när de jobbar.  Jag är inte allergisk eller nåt, jag bara väljer att inte dricka. Så det är väl typ tre år som jag inte har druckit något. Det är mitt lymfödem som gör att jag är bakfull så länge, så det är inte värt det! Jag ska gå ner sen och köpa några alkoholfria cider till nyår plus några vanliga persikocider, det är den enda alkoholhaltiga dryck som jag dricker, den är så obetalt god, så den kan jag inte byta ut, det går inte. Men det blir bara 2 – 3 stycken, då blir jag inte heller bakfull.

Jag måste ha pizza på nyårsdagen, det är liksom tradition! Så det har jag redan bestämt! Jag håller fortfarande på att ragga besök eller sällskap till nyår. Det går väl så där just nu, men jag har i alla fall sällskap på nyårsdagen. Det är alltid något, om jag inte hittar något till nyårsafton. Men jag hittar nog något till slut. Det är jag och en kompis som inte har något annat att göra, som har firat 7 år ihop, så det blir nog så igen.

Nästa gång jag åker hem blir nog på påsk. Min syrra skulle bara prata med sin sambo och höra vad de tänkte kring påsk. Jag hoppas att det går bra! Annars sa mamma och pappa att jag kan komma ändå. Men det är långt dit, så jag bekymrar mig inte om det ännu. Påsk är jättesent i år, typ i slutet på april någonstans. Då blir det nog 5 dagar igen, som jag är borta. Det är skönt, för då hinner man verkligen att koppla av! I och med att de jobbar, så har jag inte med mig någon assistent från Göteborg heller, så de får också semester, från mig. Skämt åsido, det är skönt för alla med avbrott!

Imorgon ska jag gå och titta på en film på bio: ”Lyckligare kan ingen vara”, den nya med David Hellenius. Den ser jätterolig ut på trailern. Jag tror att hela Göteborg skulle på bio imorgon, för när jag skulle ringa och beställa biljetter så var det 18 personer före mig i kön! Jag la på rätt fort, och ringer senare. Det kändes som jag inte hade tid eller orka att sitta där, med tanke på att det kan ta 10 minuter när det bara är 3 personer före i kön. Det skulle väl ta typ 21 minuter då, om de inte har extrapersonal i mellandagarna nu, det får man nästan hoppas. Det är tradition för många att gå på bio i mellandagarna och jul. Jag planerar att gå att se:

·      Mary Poppins

·      Lyckligare kan ingen vara

·      Bamse

·      Robin Hood

·      Britt-Marie var här

Jag får se om jag kommer iväg på alla, eller om det är någon jag får ta senare, men det är min plan i alla fall. Jag har ju mycket ledig tid innan alla möten och uppdrag på DHR börjar igen.

Sen drar cirkusen igång igen och håller på ända till juni, så det gäller att vila upp sig.

Jag har fått en ny fin platta som inte behöver 12 timmar för att ladda upp sig. Jag har bowlingspel på den, så nu har jag träningsvärk i armen, men det får det vara värt! Det är väl nyhetens behag också, jag tror inte jag kommer att sitta och spela 10 bowlingmatcher om dagen, det är nog bara nu, i början. Den har bättre minne än min gamla platta, så därför kommer jag ha plats för spel och sånt. Så det är kul! Det är samma märke som jag hade tidigare, bara lite modernare. Talet fungerade till slut, först blev vi lite nervösa när talsyntesen bara var på engelska, men det ordnade sig. Pappa fick bara gå in på Google och hämta den istället. Det blir svårt utan talsyntesen. Då är det tyvärr 0 i behållning av att ha plattan.

Jag har äntligen fått min nya permobil, den är lika cool som jag hoppades på! Den hade bara gått 12 km när jag fick den, det är väl vad de har testkört inne på företaget bara. Den går mycket fortare än min förra permobil. Det är coolt! Man kan se i displayen hur långt man har kört, och det finns även klocka. Nu kan jag skriva vilken färg det är, för nu har de flesta sett den. Jag tog ocean blue, så den är jättesnygg och faktiskt välutrustad med färg. Men den var inte billig, för hjälpmedelscentralen var inköpspriset 129 500 kr. Så det är nästan som en mindre bil, det är lite sjukt. Men det finns många moderniteter med den och den går jättetyst, så nu kan jag skrämmas också! Den förra gick det inte att smyga med alls, det hördes lång väg att jag kom. Enda nackdelen med den här är väl att den går lite ryckigt. När man svänger så är den så himla känslig. Den reagerar på minsta lilla rörelse. Antingen så vänjer jag mig efter ett tag, eller om jag behöver en annan joystick eller om det ska ställa ner känsligheten, men det ger sig. I övrigt så är den väldigt bra i alla fall. Den orkar upp för trottoarkanter och färdtjänstramper, det är en fördel! Den förra bara gled ju, på slutet, det var mindre trevligt!

Några böcker har jag inte hunnit läsa ännu. Jag håller på nu med Sunes jul, en modern tappning av boken, så den ska vara mer moderna tror jag. Min plan var att bli färdigt med den under jul, men det var så mycket annat trevlig och man var uppe lägre och var då trött när man gick och la sig. Efter Sune så är det Anders Bagges bok som är min plan att läsa. Jag måste bara kolla med pappa, för just nu fungerar det inte att komma in i någon bok. Böckerna ligger i bokhyllan, men det går inte att öppnad dem. Jag vet inte om det beror på nätverket eller om det är något annat som stör. Jag ska lösa det. Men nu funkar plattan igen. Den gamla plattan fungerade inte så bra, och det kan bero på att jag hade nästa 5 000 böcker i bokhyllan på Storytel, så ska man inte göra, för då lägger hela plattan av, plus att det blir jobbigt att rensa bort, så jag får skärpa mig. ’

Igår gjorde jag nya visitkort och jag blev jättenöjd med dem. De känns verkligen som om de har min personlighet. Jag ändrade lite på sysselsättningstexten. Det står: ”demensvän och frihetskämpe” nu istället för ”mångsysslare” som det stod tidigare. Plus att jag la färg även på baksidan. Mer vill jag inte säga, det får ni se!

Jag hoppas att ni har haft en god jul allihopa och att ni har ätit mycket gott och sånt. Det har jag, så jag har fått ny fräsch energi.

Nu får jag avrunda, för annars blir det för mycket att läsa. Ni får ha ett trevligt nyår, jag kommer in den 3 januari igen.

Jag skriver väldigt regelbundet nästa år, för jag tycker det är kul och det hjälper mig verkligen att må bättre. Plus att det är en av mina viktigare sysselsättningar och det är kul att ni gillar den.

Om ni har något som ni vill att jag ska skriva om, så får ni gärna säga det, eller om det är något som ni vill att jag skriver på ett annat sätt för jag tycker att det är viktigt att mina läsare är nöjda och intresserade. Sen har jag mitt djupa sätt att skriva på, som jag har varit inne på tidigare. Det krävs mycket att få gamla hundar att sitta, men med tiden ska jag väl kunna lära mig.

Jag fick min vita jul tillslut, lite i alla fall, uppe hos mamma och pappa. Jag vet inte hur ni hade det i Göteborg, hoppas att det inte var för varmt och att det blev lite juligt väder i alla fall.

Ha det nu så bra och hör av er om det är något.

Kram

Thompa

Allmänt | | Kommentera |
Upp