Inlägg 2 vecka 35 (smått och gott, kort)

Hej!

Nu blir det ett lite kortare inlägg. Dels har jag haft en hel del mejl, dels är jag lite trött. Men jag tänkte att jag ändå får komma in här och visa mig som utlovat. Jag har fullt upp idag, först blogg nu och sedan parsamtal, och till kyrkan. I morgon ska jag till Sahlgrenska för att hämta utrustning till sömnregistreringen. Hoppas den går bra och att den kommer fram till ett tillförlitligt resultat, så att jag kan få mask på natten om jag har apné. Jag är nästan frisk nu i alla fall, från min hemska förkylning. Det känns bra.

Det blev ingen spelkväll på Konsensus igår, det var för få anmälda. Så jag gick på en film som heter Yesterday i stället, på bio. Det var en kärlekskomedi. Den är lite svår att förklara vad den handlar om, så jag ger mig inte på det. Men den var väldigt bra i alla fall, och många Beatleslåtar var med. Så den kan jag rekommendera att gå och se om man gillar den musiken. Jag hoppas få biljetter till Toy Story i morgon. Den har ju premiär då. Jag har väntat länge på den. Det blir spännande. Får bara se vilka tider det finns, för jag ska ju dels till sjukhuset, sedan ska jag träffa en kille för intervju för assistent. Så det blir lite fullt upp i morgon också. Men jag ska nog hinna gå och se filmen. Sedan är det ju Fångarna på fortet i morgon på tv, det är också kul. Jag har ju följt det mer eller mindre sedan det började gå. Då var jag bara sju-åtta år. Det var en höjdpunkt då att få vara uppe lite längre med mamma och pappa på fredagskvällarna och titta på det. Sedan har det gått under alla år, det hände väl vissa år att det var uppehåll. Men nu går det igen även om det bara är korta säsonger. Jag var arg på att jag hade rullstol när jag tittade på det, för jag drömde om att få vara med i Fångarna på fortet, i barnlaget. Men det gick ju inte. Men jag hade Fångarna på fortet som dataspel. Det tyckte jag var jättekul, och jag blev ganska duktig på det.

Nästa vecka får jag svaret på sömnregistreringen på måndag. Sedan ska jag börja en kurs i medveten närvaro. Jag ska äntligen få en ny matta till mitt sovrum. Den har ju varit så fuktskadad länge. Men det har inte gått in fukt till grannen i alla fall, det var ju skönt. Jag har varit lite orolig för det, faktiskt, i och med att det drog ut så på tiden. Skönt att det blir gjort nu. Det blir bara lite meckigt med sängen, men pappa skulle ringa till han som ska lägga in mattan och kolla hur man gör. Eftersom jag har specialmadrass och så där, så är det inte jättelätt att flytta ut sängen. Men han borde kunna göra jobbet ändå.

Min bror fyller år den 2 september, det är på måndag. Jag ska inte glömma att gratta honom, det vore pinsamt. Men jag har alarm på telefonen, och så står det i almanackan, så det ska nog gå bra.

Jag har varit på Lejonkungen igen, fast på engelska. Den var mycket bättre på engelska tyckte jag. Det blev en helt annan filmupplevelse då. Eller också var jag bara piggare, så jag kunde hänga med bättre. Men två gånger får vara nog, nu får jag titta på den när den kommer ut på dvd. Det är kul att jag har kommit igång med lite bio igen. Bara det blir lagom mycket, annars kanske det blir tråkigt om det blir för vanligt.

Jag tror jag börjar få lite resfeber redan för Stockholmsresan, men det ska bli kul i alla fall. Vi ska göra en massa roliga grejer, både med DHR och vi själva på kvällarna. Och allt är fixat, så det kommer att gå bra. Men det är sunt att ha lite resfeber, då betyder resan någonting. Det är alltid bra.

Jag missar ett kurstillfälle på parsamtalskursen, men så får det vara. Man kan ju inte klona sig, tyvärr, det hade varit praktiskt. Som jag har skrivit tidigare, så tycker jag mycket om Stockholm. Jag har hängt där mycket när jag var yngre, på sommaren. Det finns mycket att göra där. Om det inte hade varit så stressigt så hade jag kunnat tänka mig att bo där. Men jag trivs allt bra i Göteborg också. Speciellt nu när jag har fått lite nya grejer att göra, så jag inte bara gör samma saker som jag gjorde när jag var sjutton. Jag går ju bredvid för att bli kyrkvärd nu. Jag har gått bredvid en gång, och det gick bra. Jag fick bära fram förbönsboken, dela ut psalmböcker och tända ljus för de avlidna. Det kändes ärofyllt och fint att få göra det. Nästa gång ska jag nog skriva förbön. Det är bara synd att jag är så begränsad i min förmåga att läsa. Men de har ju sagt ja till att någon annan får läsa, så det går nog bra. Det är ju det enda jag inte kan göra, annars kan jag göra allt med hjälp av assistent.

Och så har jag fått igång en diskussion om tillgänglighet i kyrkan, och att det behövs en ramp till några ställen. Men de verkar välvilligt inställda, så det känns bra. De var väldigt nöjda med det jag gjorde sist.

Jag har inte lyssnat på några fler podd-avsnitt. Jag har läst två Suneböcker som precis hade kommit ut på Storytell. Och nu håller jag på med Sunes jul. Jag har ju lyssnat på den många gånger förut, så det är ett bra sätt att vila hjärnan på.

Jag kommer givetvis att berätta hur sömnregistreringen gick. Jag hoppas det går bra. Jag gjorde ytterligare en sänkning på Baclofenet sist jag var där. Hittills känns det bra, och jag är väldigt stolt över att jag kan sänka. Ett mål är att kunna stödja på benen igen, och ett annat är att kunna gå i gåstol. Det är långt dit, men det är min dröm. Jag går ju inte som någon utan funktionshinder, men jag kan i alla fall ta mig fram. Men vi får se, det är väldigt långt dit, och det har hänt mycket med kroppen sedan jag gick i gåstol. Jag har ju inte gått i gåstol sedan 2003.

Nu måste jag nog avrunda, för annars hinner jag inte rätta texten. Hitta på något kul, det hjälper mot allt! Så det ska jag göra. Nu kommer jag inte in i morgon, det blev idag i stället. Jag kommer inte riktigt ihåg vilken eller vilka dagar det var nästa vecka, men jag tror det var tisdag. Ni får ha det bra och ta hand om er! Hör av er om det är något. Kommentera gärna!

Många kramar från Thompa

Allmänt | | Kommentera |
Upp