Inlägg 1, vecka 8

Hej!

 

Jag ska på ”Min pappa Marianne” på bio idag – det är stort. De flesta kanske vet var det är, i alla fall de flesta som är i min närhet och i min familj, för jag har ”tvingat” dem att sätta sig in i det här. Det finns en bok som heter ”Min pappa Ann-Christine” och det är också en dokumentär. Så filmen är gjord efter den, fast det är en spelfilm. Dokumentären var jättebra! Det är också imponerade för Ann-Christine jobbar inom kyrkan, så den var även intressant därför. För jag är också aktiv i kyrkan och var också på väg att bli präst. Nu blev det ju inte så, men mitt kyrkliga engagemang finns ju fortfarande. Jag tycker det är så modigt och imponerande att man vågar öppen inom kyrkan och så. Hon är eller var dessutom kyrkoherde. Jag vet inte om hon är det fortfarande. Så jag är nog lite mer upptrissad i dag än vanligt, för benen rycker och rösten är lite olydig… Men det verkar gå bra att skriva ändå, faktiskt.

Planer i övrigt i helgen är en bio till och så ska jag ha två parsamtal på söndag + kyrkan, om jag orkar.

Jag tänkte att jag skulle gått på Göteborgs horse show, men sen kom jag på att jag behöver kommentatorerna för att ta till mig vad som händer på banan, så det ger nog mig mer att kolla på TV, hur konstigt det än låter. Så därför köpte jag inga biljetter, utan jag lägger de pengarna på mer bio istället.

Jag ska boka biljetter till Stefan & Krister, teater brukar gå lättare än sportevenemang + att man sitter närmare. Livet som synskadad är så ibland, tyvärr, men det gör mig inget, för jag får ju ändå mer bio, så det går bra.

Imorgon ska jag se antigen ”Skriet från vildmarken” eller ”Sonic” den nya filmen från Sonic, jag har inte bestämt mig ännu. ”Skriet från vildmarken” är en bra bok i alla fall, jag läste den som tonåring och den berörde mig väldigt mycket. ”Sonic” är ju kul för det är TV-spelsbetonat. Vi hade inte Sega hemma, men min bästis hade det, så jag blev bra på det också. Jag rapporterar mer om vilken film det blev nästa gång.

Det finns många bra filmer nu. Jag har varit på ”En del av mitt hjärta” nu och den var bra. Den har ju gått ändå från i julas, så det var inte så mycket folk där. Men jag tyckte det var fint, det var nästan alla Tomas Ledin-låtar i filmen, eller väldigt många i alla fall. Det var typ en musikal nästan, det hade jag inte fattat. Mamma kommer gilla den, om hon kommer titta på den, för hon gillar Tomas Ledin väldigt mycket.

Jag har varit och sett Tomas Ledin två gånger på Rondo, han är en väldigt bra showartist också. Han kom till och med fram till mig och sjung med mig, när vi var och såg honom senast. Tyvärr blev det problem med kameran, för mamma fick nog lite nerver. Men det var väldigt kul ändå. Jag tycker det är väldigt fint när artister gör så, går ut bland publiken, men det var bara hos mig som han stannade. Det är lite speciellt, så det är synd att vi inte fick det på kort, men sånt är livet. Det var inte mammas mening. Det blir säkert fler besök på hans shower, om han inte lägger av, förstås, men det hoppas jag inte. Han är lite gammal, men inte så…

Den utbildningen jag skulle på i onsdags på Konsensus om Autism – den var bra. Den var väldigt intressant. Jag fick anteckningar därifrån också, det är bra att ha. Han prata inte så mycket om högfungerade, men det önskade jag mig till nästa tillfälle.

Konsensus har väldigt många bra utbildningar, jag har fått mycket matnyttigt med mig därifrån:

·     Brandutbildning

·     Självbestämmande

·     Autism

·     Grundutbildning

·     Näringslära

Det finns HRL också, men det kan jag redan instruera i, men kan inte utföra själv, så den kursen går jag inte. Däremot så vill jag gärna att mina assistenter ska gå den, om de vill.

Jag var på Flinka fingrar igår och gjorde fortsatte på min garnboll. Det var kul! Den assistenten som är duktig på hantverk har varit borta ett antal veckor på semester, men nu är allting återställt igen, så det är bra! Vi räknar med att bli klara nästa gång. Jag tycker alltid det är så kul att bli färdig och klippa upp dem och se hur det ser ut! Den här är en massa nyanser av gult så det är mycket ljus i den. Det kändes bra att göra den nu, när det är så mörkt och kallt, då behöver man bli påmind om ljuset.

Apropå ljus, så är jag stadigt avundsjuk på morfar, som är i Thailand och slipper det här skitvädret! Det har inte ens varit någon snö, knappt någon vinter – bara en enda lång höst! Så jag hoppas verkligen att det blir en bra sommar, för det är vi värda efter det här! Då ska jag sitta mycket på min väns gård och handarbeta, skriva dikter och kort med mera. Ja, det blir mysigt. Man kan ju gå dit nu också, men det är så kallt och regnigt och det är svårt att sitta där länge. Jag gillar jättemycket att sitta där. De sätter väl upp bersån i maj, ungefär, då vet jag var jag spenderar mina lediga stunder! Jag ska till och med ha ett parsamtal där i sommar. Det är väldigt annorlunda men bra, tror jag. Med andra ord så längtar jag till sommaren och har en massa planer. Här i Göteborg mest, men jag ska även med DHR till Karlskrona och Öland, men jag tror att jag skrev om det sist. Jag skriver mer, när jag vet mer detaljer om det, men nu är det på väldigt tidigt stadie ännu.

Jag ser mest fram emot OS i Tokio i sommar, jag ska inte åka dit, men jag ska vara uppe på natten, käka popcorn och titta på sport dygnet runt och kanske försöka sova någon gång. Ett OS sov jag så lite, så jag grät sista dagen – det var inte bra! Jag får försöka komma på ett fungerade system där, så jag inte blir helt slut, för det är inte roligt.

Sen börjar vår aktivitet på West Pride bli lite mer planerad. Det är kul att få vara en levande bok, alltså, man väljer ut ett ämne som man är beredd att prata om, så får de som kommer på aktiveten läsa på en ”baksida” och sen välja en ”bok”/människa/ämne som de får samtala med en stund. Jag har inte koll på hur lång tid. Mitt ämne ska vara trans och funktionshinder. Eller så blir mitt tema: ”Trans i funktionshindervärlden” eller ”Funktionshindrad i HBTQ-välden”. Hur det går ihop eller inte går ihop!

Sen kommer jag göra som förra året att jag är lite aktiv, men mest på kyrkans aktiviteter och givetvis i paraden, där ska jag skrika och spöka ut mig – ju mer desto bättre!
Men Stockholms Pride har jag bestämt mig för att stå över, det får bli nästa år istället. OS är viktigare i år.

Jag hoppas att det blir kul att titta på hästhoppning på söndag eller om det är imorgon, jag får kolla upp det. Annars så är SVT Play en gudagåva, för då kan man titta på det är man vill! Jag har ju en Chrome Cast så jag kan koppla upp SVT Play till Tv:n.

Rösten höll i alla fall så det blev x antal sidor, men nu får jag börja avrunda, annars bli det för långt.

Ni får ha det så bra och jag ska försöka skriva ett inlägg på Facebook också, jag har inte gjort det på några veckor, för min FB-assistent har varit borta. Sen kan alla göra det, men vissa är mer vana än andra.

Jag har ett ämne i huvudet som jag vill att inlägget ska handla om i alla fall och förra gången som jag skrev om något viktigt så tror jag att jag fick 99 likes – tack, det värmde! Det var om min trans-resa, så det var positivt att få lite uppmuntran där.

Det sista jag vill skriva är att morfar äntligen verkar få vissa av mina sms till Thailand, så det är bra. Han har haft något strul med telefonen, men nu kan vi ha kontakt och det är skönt och jag bli lugnare.

Som det ser ut nu, så kommer jag in på tisdag, alltså den 25:e, men inte på fredag, för då har jag parsamtal. Så det blir bara en gång den här veckan också, tyvärr, det har blivit så några veckor nu.

Jag vill också påminna om att det är fettisdagen på tisdag– ät många semlor om ni gillar det – det gör jag! Jag har säkert ätit 15 – 20 stycken i år!

Vi hörs på tisdag!

Ha det bra så länge, och ta hand om er! Hitta på något kul, det hjälper mot allt!

Kommentera gärna – här eller på Facebook, men är det något om trans eller så, så maila eller skriv på Messenger – både för min och erans skull, så är det bra om det är lite privat då.

Det blev en lång avslutning, ursäkta mig, men nu får det vara bra.

Många kramar

Thomas W

Allmänt | | Kommentera |
Upp